ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1.5– 2kgr κατσικάκι (ή αρνί) σπάλα, σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
8 αγγινάρες, καθαρισμένες (κρατάμε την καρδιά) ή κατεψυγμένες
2 πράσσα (μόνο το λευκό μέρος)
3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
αλάι, πιπέρι
2 αυγά (προεραιτικά)
χυμό από 2-3 λεμόνια (αναλόγως πόσο ξυνό το θέλουμε)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καίμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσσο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και νερό τόσο, οσο να σκεπαστεί το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και προσέχουμε να μην μείνει το φαγητό χωρίς νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγγινάρες και τον άνηθο στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και βράζουμε για άλλα 20-30 λεπτά. Αν θέλουμε, χτυπάμε στο τέλος τα 2 αυγά με τον χυμό του λεμονιού και αυγοκόβουμε.

Αν δεν θέλουμε να αυγοκόψουμε, διαλύουμε 2 κ.σ corn flour σε 1 φλ. του τσαγιού νερό και πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε λίγο-λίγο από το μίγμα στην κατσαρόλα έως ότου πήξει. Αφήνουμε για 1 λεπτό να βράσει και κατεβάζουμε από την φωτιά.

6-8 μερίδες
680-720 θερμίδες ανά μερίδα

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το κατσικάκι και με τις αγγινάρες το κάνουν να δένει άψογα.

Ανώνυμος είπε...

δε το είχα δοκιμάσει ποτέ και με σιγουρια σας λέω έμεινα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα του.

Ανώνυμος είπε...

poly kalo!!!

Nina είπε...

αυτό δεν ήταν κατσικάκι αλλά φιλέτακι φοβερό.

pantof είπε...

kalo kai eykolo to katsikaki me tiw agginares kai th kyriakh tha stolizei to trapezi mas.

Katerina είπε...

η σημερίνη συνταγή είναι μια γευσιγνωστική εμπνευσή του Χάρη του γευσιγνώστη που με τόσο μεράκι μας κάνει πολλές φορές τη κουζίνα μας να μοσχομυρίζει.

Ανώνυμος είπε...

einai super

Ανώνυμος είπε...

ένα πραγματικό ωραίο κατσικάκι.

Ανώνυμος είπε...

αρκετά δυναμική συνταγή και οι αγγινάρες του δίνουν ποιότητα.

apinkdreamer είπε...

πρωτοτυπη συνταγη!!!φαινεται πεντανοστιμο!!!
καλο μηνα!

eva είπε...

Καταπληκτικός συνδιασμός!
Καλό μήνα!