ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

4 σνίτσελ γαλοπούλας
αλάτι, πιπερι
4 κουτ. της σούπας ελαιόδαλο (για επάλειψη)

Για την γέμιση

6-7 κ.σ ελαιόλαδο (ή 3 κ.σ βούτυρο)
200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας κονιάκ
1 κ.σ κουκουνάρι
1 κ.σ ψίχα καρύδι (χονδροκομμένο)
1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γρ. γραβιέρα κρήτης, κομμένη σε κυβάκια
λίγο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο (της γέμισης) και σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτα. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε 1 λεπτο για να εξατμιστεί το αλκόολ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εκτός της γραβιέρας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε και την γραβιέρα.

Απλώνουμε τα σνίτσελ και βάζουμε 2-3 γάμιση στο κάθε ένα. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Αλοίφουμε τα σνίτσελ με το λάδι (ή βούτυρο) και τα τυλίγουμε ένα-ένα σε λαδόκολα ψησίματος και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τον ζωμό που έχει η κάθε λαδόκολα. Συνοδεύεται με πουρέ, ή πατάτες φούρνου ή ραστά λαχανικά.

4 μερίδες
580-600 θερμίδες ανά μερίδα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελαφρύ και ωραίο.

Unknown είπε...

Το σνίτσελ γαλοπούλας δίνει μια διαφορετική νότα από τo σνίτσελ χοιρινού που αρκετοί όπως και εγώ
φτιάχνουμε.

Unknown είπε...

ωραίο πιάτο είναι καλή και εύκολη συνταγή,της αξίζει ένα σχόλιο από το γευσιγνωστη.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει η γαλοπούλα και το σνίτσελ είναι μοναδικό και σε γεύση και σε απόλαυση.

Pansofix είπε...

πολυ νοστιμο μου φαινεται... καλη βδομαδα!!!

Ανώνυμος είπε...

μου άρεσε και θα το ξαναφτιάξω σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

θαυμάσιο πιάτο φίλε γευσιγνώστη.

Unknown είπε...

γνήσια συνταγή εύκολη και ποιότικη.

ελευθερία είπε...

Ωραιότατο και νοστιμότατο το γεμιστό σνίτσελ και πιο ελαφρύ από το χοιρινό. Σίγουρα θα το δοκιμάσω