ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

ΥΛΙΚΑ

1φλ. του τσαγιού βούτυρο
1.5 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1kgr αλεύρι αλατίνη (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο)
1/2 φλ. του τσαγιού γάλα
30gr αμμωνία (1 φακελλάκι)
6 βανίλιες
5-6 αυγά
3 κροκκους για να αλοίψουμε τα κουλουρακια
3 κουτ. της σούπας γάλα εβαπορέ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με την ζάχαρη για 15 λεπτά. Στην συνέχεια λιώνουμε την αμμωνία στο γάλα. Ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου τις βανίλιες, την αμμωνία με το γάλα και προσθέτουμε 2-3 κουτ. της σούπας αλεύρι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτωντας ένα ένα τα αυγά στην λεκάνη εν' αλλάξ με το αλεύρι. Προσπαθούμε να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Με το χέρι που έχουμε καθαρό ελέγχουμε την ζύμη ότι πλάθεται (δεν πρέπει η ζύμη να γίνει σφιχτή). Την ποσότητα του αλευριού την κανονίζουμε με την υφή της ζύμης. ανάλογα με το μέγεθος των αυγών.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα (ψησίματος).

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκκους αυγών με το γάλα και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα κουλουράκια. Τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε πρωτίστως προθερμάνει, στους 180 βαθμούς 20-30 λεπτά (τα ελέγχουμε να έχουν ροδοκοκκινήσει και να έχουν ψηθεί και από κάτω).

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφαιρούμε από το ταψί για να μην στεγνώσουν.
Τελειώνοντας το ψήσιμο, και αφού κρυώσουν τα κουλούρια τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ με καπάκι για να παραμείνουν μαλακά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mou arese h suntagh sas

mikela είπε...

αξίζουν τη δοκιμή ,η συνταγή λέει πολλά.

paulina είπε...

οάντα φίλε γευσιγνώστη έχεις μια συνταγή έκπληξη.

iste είπε...

mou anoixan th orexh.