ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ

750gr βούτυρο
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
1.5kgr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες (σκόνη)
1 κουτ. του γλυκού σόδα (μαγειρική)
1 σφηνάκι ανθόνερο (κατά προτίμηση αγορασμένο από το φαρμακείο)
2 κουτ. της σούπας χυμό από λεμόνι
300gr αμύγδαλο ασπρισμένο, χονδροαλεσμένο και καβουρντισμένο στον φούρνο
2kgr ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις 3 κουτ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 10 λεπτά. Όταν τελειώσουμε, αδειάζουμε το μίγμα σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε την σόδα με 2-3 κουτ. της σούπας αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Έπειτα προσθέτουμε το ανθόνερο μαζί με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.

Αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι (μπορεί να μην το πάρει όλο). Προσοχή, δεν ζυμώνουμε έντονα. Τρίβουμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας. Πριν τελειώσουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Προσέχουμε, η ζύμη να μην είναι σφιχτή. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της λεκάνης και από τα χέρια μας, είναι έτοιμη.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα της προτίμησής μας, ή χρησιμοποιούμε κουπάτ. Στρώνουμε σε λαμαρίνες του φούρνου αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο και την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. Τοποθετούμε τους ψημένους κουραμπιέδες. Όπως είναι ζεστοί, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τους ξαναπασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

60-65 τεμάχια (αναλόγως το μέγεθος)

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τους περίμενα αλλά τόσο γρήγορα είσαστε μοναδικοί.

Ανώνυμος είπε...

Αφου τα μελομακάρονα είχαν επιτυχία οι κουραμπίεδες δε θα πήγαιναν πίσω

Nina είπε...

άΛλλη μια ωραία χριστουγενιάτικη συνταγή.

Ανώνυμος είπε...

κλασική και πάνυα πετυχμένη

pantof είπε...

exthes eftiaxa ta melomakarona shmera tous kourabiedes ayrio?

lena είπε...

Πάντα στις γιορτές δίνετε δυναμικά τη παρουσία σας,περιμένω και το γευσιγνώστη να κάνει το χριστουγενιάτικο σχόλιο του.

paulina είπε...

έχουν μια μφάνιση που ποτέ δε περίμενα να βρω σε κουραμπιέδες και το αρωμά τους!Αχ ανθόνερο

Ανώνυμος είπε...

χορταστικοί στο μάτι μονο με το να βλέπεις τη φωτογραφία.Ο γευσιγνώστης να αναλάβει έργο

andriana είπε...

Να και εγώ στη παρέα σας από Ελλάδα πλέον,έχω τόση όρεξη με το που γύρισα όπου όλες οι συνταγές θα γινουν λαμεσα βέβαια ξεκινάω από τα γλυκά.

Ανώνυμος είπε...

έχουν ένα άρωμα φωτιά.

mikela είπε...

πρώτη φορά δοκιμάζω να φυιάξω κουραμπιέδες και είμαι σίγουρη πως χάρη σε εσάς θα τα καταφέρω.

iste είπε...

Τα τσουκάλια πήραν φωτιά και όλα είναι έτοιμα λίγο πριν τα χριστούγεννα.ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μελομακάρονα κουραμπίεδες και τι άλλα έχετε για μας άραγε θα περιμένω να δω.

Ανώνυμος είπε...

mmmmmourliaaaaaasa eginan