ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


ΥΛΙΚΑ

1.5kgr μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά), τεμαχισμένο σε ατομικές μερίδες
1kgr πατάτες, χονδροκομμένες (κυδωνάτες)
150ml χυμό από λεμόνι
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
λάδι για το τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο
2 καρότα, τεμαχισμένα σε ροδέλες
1 φλ. του τσαγιού αρακά
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 κουτ. της σούπας corn flour, διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
αλάτι, πιπέρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα καίμε το λάδι και σωτάρουμε σε αυτό το κρέας, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και τα σωτάρουμε μαζί με το κρέας για ακόμη 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60-90 λεπτά (έως ότου μαλακώσει το κρέας). Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμά ζεστό νερό.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, έως ότου ροδίσουν. Τις αφαιρούμε από το λάδι, και όταν το κρέας είναι έτοιμο (να μην έχει πολλά υγρά) προσθέτουμε τις πατάτες και τον αρακά στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακινούμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες ελέγχοντας με ένα πιρούνι. Μπορεί να χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.

Όταν είναι έτοιμο το φαγητο, προσθέτουμε λίγο-λίγο το corn flour και ανακινούμε την κατσαρόλα έως ότου γίνει μια παχύρευστη σάλτσα (μπορεί να μην το πάρει όλο το corn flour).

Σερβίρουμε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

6-8 μερίδες
530-550 θερμίδες ανά μερίδα

17 σχόλια:

lena είπε...

Φανταστικη συνταγή και με ένα καλό σε ποιότητα κρέας θα γίνει μμμ...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μια συνταγή που θα τη φτιάξω αμέσα.

Ανώνυμος είπε...

γευστικό μοναδικό σπάνιο.

paulina είπε...

ωραίο παιδιά το λεμονάτο αύριο θα υο φτιάξω.

Ανώνυμος είπε...

ti mosxaraki paidia htan ayto?

konstandia είπε...

Το σημερινό κρεατικό σας θεωρώ πως για μένα είναι το πίατο της εβδομάδας,

Nina είπε...

Μου έχει σπάσει τη μύτη το λεμονάτο,το μισό σε γεύση να έχει, θα είναι το κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

το μοσχάρι είναι το ιδανικό κρέας για να γίνει λεμονάτο

antonia είπε...

με μεγάλη μου ευχαρίστηση σας λέω πως πριν από λίγες ώρες το λέμονάτο έγινε και αύριο περιμένει πολλούς στον σπίτι μεγάλή έκπληξη!!

pantof είπε...

phra ylika kai eimai etoimh na xekinhsw douleia...

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι δύσκολη συνταγή αλλά θέλει αρκετή προσοχή για να μη χαλάσει.

mon είπε...

diavazontas th syntagh mou arese kai tha th ftiaxw.

Ανώνυμος είπε...

Ο αρακάς δένει με το μοσχαράκι και όλα δείχνουν τέλεια

Ανώνυμος είπε...

καλοοοοο

fantasia είπε...

από σήμερα η συνταγή μοσχαράκι λεμονατο θα είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές αρκετές κυριακές του χρόνου!!!

iste είπε...

einai super h suntagoula me t lemonato oti prepei gia xristougeneiatiko geymataki kai sunodia ligou krasiou.

Ανώνυμος είπε...

έγινε ένα τρομερό λεμονάτο.