ΛΑΓΟΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

1 λαγό (περίπου 1.5kgr) ή εναλλακτικά κουνέλι
600gr καστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
1/2 ποτ. του νερού κονιάκ
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
3-4 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 τοματάκι concase
1 κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο θυμάρι (αποξηραμένο)
5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλλα
3-4 κόκκους γαρύφαλλο

Μαρινάτα
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
2-3 φύλλα δάφνης
λίγο δεντρολίβανο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
3-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα pyrex και σε αυτή τοποθετούμε τον λαγό, αφού τον έχουμε τεμαχίσει σε μερίδες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Στην συνέχεια αφαιρούμε τον λαγό από την μαρινάτα (το μίγμα της μαρινάτας δεν το χρησιμοποιούμε) και τον σωτάρουμε με το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, και αφού σωταριστεί σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα κάστανα) και ζεστό νερό (τόσο, όσο κα καλυφθεί το κρεάς).

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 60-90 λεπτά (αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό κατά την διάρκεια). Περίπου 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε και τα κάστανα στην κατσαρόλα.Προσέχουμε στο τέλος το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.

4 μερίδες
480-500 θερμίδες ανά μερίδα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η συνταγή του λαγού με κάστανα είναι φοβερή

Unknown είπε...

φανταστική συνταγή δε θα χάσω καθόλου χρόνο και θα την ετοιμάσω για αύριο.

Ανώνυμος είπε...

ton eftasa ton lagoooooo

Unknown είπε...

δύσκολη η σημερινή συνταγή αλλά που θα πάει θα τη καταφέρω.

Ανώνυμος είπε...

παραδοσιακά ο λαγός σε σχέση με το κουνέλι είναι αρκετά νοστιμότερος αλλά με τα πλούσια σε ποικιλία υλικά και το κουνέλι αποκτάει επίπεδο.

Unknown είπε...

φαντάζομαι πως είναι δύσκολο να βρείς λαγό αλλά και με το κουνέλι θα είναι φανταστική γεύση.

Unknown είπε...

Οι γνώσεις μου σήμερα έχουν εμπλουτιστεί μετά από τη συνταγή που αναρτήσατε φίλοι μου,ομορφαίνει το blog σίγουρα.Επίσης το κειμενο με τη θαλασσαία τη σαλάτα είναι τέλειο.

mariana είπε...

η συνταγή με το λαγό είναι λουκούλια,για το γευσιγνώστη είναι η ευκαιρία του να τη πιάσει και να μας τη προσφέρει όπως ξέρει μόνο αυτός.Η θαλασσαία το κείμενο σας είναι ποιητικά γραμμένο.

mariana είπε...

Από το πρωί,που είδα τη συνταγή μου έγινε έμμονη ιδέα να τη πραγματοποιήσω,αφού έκανα ένα μικρό σαφάρι στην αγορά,έφτασε η ώρα να γίνει πραγματικότητα ελπίζω να τα καταφέρω.....

Ανώνυμος είπε...

βρε γευσιγνώστη περίμενουμε άρθρο σου ελπίζω να μη σου ξεφύγει και ο λαγός.

Unknown είπε...

opos kai na to dei kapoios oi shntages olo kai pio endiaferouses ginonte,ti na pei kaneis gia th shmerinh sas vgazw to mageiriko mou kapelo.

Ανώνυμος είπε...

με τη θαλασσαία έγινα πάει ο λαγός?πάντως είναι πανέμορφος συνδιασμός ωραία λόγια ωραίες γεύσεις