ΜΙΛΦΕΪΓ


ΥΛΙΚΑ

3 πακέτα μπισκότα για μιλφεϊγ (sfogliatine)
1.5lt. γάλα (5 ποτήρια του νερού)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 ποτήρι του νερού περίπου)
1 ολόκληρο αυγό
2 κρόκκους αυγού
3 βανίλιες (σκόνη)
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
σαντιγύ
ζάχαρη άχνη


Προετοιμασία σαντιγύ

500ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
5 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες (σκόνη)

Χτυπάμε στο μιξερ όλα τα υλικά έως ότου γίνει η σαντιγύ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το γάλα, κρατάμε 2 ποτήρια σε ένα μπωλ και το υπόλοιπο το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στο μπωλ με το γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά (να μην έχει σβόλους). Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα), το κονιάκ και τις βανίλιες. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα (που έχουμε και το υπόλοιπο γάλα). Με τον αυγοδάρτη, ανακατεύουμε συνεχώς (σε μέτρια φωτιά) έως ότου να γίνει μια πηχτή κρέμα. Κατεβάζοντας από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεβράνη (πάνω στην κρέμα για να μη πιάσει κρούστα). Όταν η κρέμα χλιαρέψει προσθέτουμε 3 κουτ. της σούπας από την σαντιγύ που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ, έχουμε τοποθετήσει 1 στρώση μπισκότα σε pyrex 33cm x 23cm και πάνω από αυτά ρίχνουμε μια στρώση από την κρέμα (περίπου το 1/2). Στη συνέχεια τοποθετούμε ακόμα μια στρώση μπισκότα και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα (μπορει να μην την πάρει όλη την κρέμα που ετοιμάσαμε). Την 2η στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής την καλύπτουμε με σαντιγύ.

Θρυμματίζουμε 2 μπισκότα και με αυτά καλύπτουμε την σαντυγί. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε την ημέρα που το χρειαζόμαστε ώστε να είναι τραγανό το μπισκότο.

12 μερίδες
350-380 θερμίδες ανά μερίδα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι ένα γλυκό όνειρο!

iste είπε...

polu oraio gluko an kai h syntagh thelei prosoxh sthn ektelesh.

perl είπε...

ένα μιλφέι ότι πρέπει για αύριο!

mon είπε...

σπουδαίο γλυκόκια οι λεπτομέριες που έχειη περιγραφή στη συνταγή θα με διευκολήνουν να πετύχω τη συνταγή.

konstandia είπε...

ένα σπιτικό μίλφείγ δε συγκρίνεται με κανένα γλυκό.

paulina είπε...

έχασα κάποιες συνταγές αλλά με το που μπήκα ξανα στη σελίδα βρέθηκα μπροστα σε αυτό το υπέροχο γλυκό.

pantof είπε...

vasika den eixa sto programma na kanw glyko gia to savvatokyriako alla meta thn anarthsh allaxa gnvmh kai diathesh kai tha to ftiaxw th kyriakh.Elpizw kai o geysignosthw na allaxei kai aytow kai na grapsei to polupothito keimeno.

Ανώνυμος είπε...

to eftiaxa exthes htan fantastiko...sas eyxaristw

Ανώνυμος είπε...

για πρώτη φορά στη ζωή μου έκανα μιλφέιγ και δε πίστευα στα μάτια μου με το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

kαλά μιλάμε για γλυκόοοοοο

Ανώνυμος είπε...

τι να πεις δεν έμεινε ούτε για δείγμα.

Ανώνυμος είπε...

kalh syntagh