ΠΕΝNΕΣ A LA CREAM

ΥΛΙΚΑ

500gr πέννες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
500gr μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 ποτ. του κρασιού λευκό κρασί
1 ποτ. του κρασιού κρέμα γάλακτος
1 κουτ. της σούπας balsamico
150gr blue cheese θρυμματισμένο
1/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και συγχρόνως σε ένα βαθύ τηγάνι ετοιμάζουμε την σάλτσα μανιταριών.

Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε σε αυτό τα κομμένα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε έως ότου πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 1-2 λεπτά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού βράσει για 2-3 λεπτά ρίχνουμε το τυρί και το balsamico και βράζουμε για ακόμα 1 λεπτό, έως ότου δέσει η σάλτσα.

Αφού βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα περιχύνοντας από πάνω την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι.

5 μερίδες
400-450 θερμίδες ανά μερίδα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

foveres oi pennes

pelagia είπε...

το σημερινό μου γευματάκι σε λίγο πάω να ψωνίσω τα απαραίτητα υλικά και φουλ οι μαγειρικές μου μηχανές.

samia είπε...

είναι εύκολες γρήγορες και απίθανες δηλαδή τις εφτιαξα και μου άρεσαν.

Ανώνυμος είπε...

ωραία συνταγή ζυμαρικών.