ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΨΑΡΙΩΝ ΣΑΒΟΡΟ

ΥΛΙΚΑ

1.5kgr ψάρια (κουτσομούρες, μπαρμπούνια, σαβρίδια, μουρμούρες, γόπες), πλυμένα και καθαρισμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένο (αν δεν θέλουμε έντονη την μυρωδιά του σκόρδου τότε τα αφήνουμε ολόκληρα
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. της σούπας δενδρολίβανο
1/2 ποτ. του νερού κρασί κόκκινο
1/2 ποτ. του νερού ξύδι
2-3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αρκετό ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε τα ψάρια και αφού έχουμε τοποθετήσει το αλεύρι σε ένα βαθύ μπωλ τα αλευρώνουμε από όλες τις πλεύρές.

Καίμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σε αυτό τηγανίζουμε τα ψάρια. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια βαθειά πιατέλα. Σουρώνουμε το λάδι από το τηγάνι και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.Ξανατοποθετούμε το στραγγισμένο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο με το δενδρολίβανο και τα φύλλα δάφνης. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 5-7 λεπτά.

Περιχύνουμε τα ψάρια με την σάλτσα. Σερβίρεται συνήθως κρύο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.

6-8 μερίδες
450-500 θερμίδες ανά μερίδα

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περίεργη αλλά καλ'η συνταγή

perl είπε...

Θα γίνει ένα καταπληκτικό γεύμα τη κυριακή πραγματικά μιλάμε για μια συνταγή που τα περιέχει όλα.

Ανώνυμος είπε...

τα ψάρια της συνταγής είναι επιλεγμένα και από τα καθαρότερα που υπάρχουν.

fantasia είπε...

Εγώ καθώς βλέπω τη συνταγή ένα μικρό σχόλιο έχω να κάνω:με τέτοιες συνταγές θα με έχετε μόνιμη αναγνώστρια.

Katerina είπε...

Σήμερα με βάλατε σε ένα πειρασμό και για να μη σας κρατάω σε αγωνία έγινε τέλειο το φαγητο σήμερα θα το θυμάμαι για αρκετό καιρό.

Ανώνυμος είπε...

einai kataplhktiko to psariko sas geumataki

Ανώνυμος είπε...

φανταστική συνταγή