ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1kgr χοιρινή σπάλα (χωρίς κόκκαλο)
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
300ml ξηρός μηλίτης
1 κουτ της σούπας μαϊντανό
200gr δαμάσκηνα αποξηραμένα
200gr βερύκοκα αποξηραμένα
300gr μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καίμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού αλατοπιπερώσουμε το κρέας, το σωτάρουμε από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε γάστρα.
Στο λάδι που σωτάραμε το κρέας, σωτάρουμε το κρεμμύδια για 2-3 λεπτά και το προσθέτουμε και αυτό στην γάστρα, πάνω από το κρέας.
Ανακατεύουμε τον μηλίτη με τον μαϊντανό, και με αυτό το μίγμα περιχύνουμε το χοιρινό. Σκεπάζουμε με το καπάκι την γάστρα και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
Όταν βγάλουμε την γάστρα από τον φούρνο, περιχύνουμε το χοιρινό με τον ζωμό του και το σκεπάζουμε και το ψήνουμε πάλι στον φούρνο για 1 ακόμη ώρα (έως ότου γίνει τρυφερό).
Μισή πριν το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε στην γάστρα τα δαμάσκηνα, τα βερύκοκα και τα μήλα.
Αν θέλουμε, τον ζωμό του κρέατος -μετά το τέλος του ψησίματος- το δένουμε με λίγο corn flour (σε μια κατσαρόλα) και το περιχύνουμε στο σερβιρισμένο φαγητό.

4-6 μερίδες
500-550 θερμίδες ανά μερίδα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τιψραίος συνδιασμος.

Unknown είπε...

αυτοί οι συνδιασμοί μου αρέσουν αρκετα μπορώ να πω και λέω απόψε να το δοκιμάσω.

Ανώνυμος είπε...

kaloooooooooo

mariana είπε...

xana mia dynath syndagh kokkino piperi telika kathe evdomada pou pernaei pate akoma kalytera kalh synexeia.

Unknown είπε...

εξοτικό γευμα -καλά η ξένη κουζίνα μερικές φορές γράφει ιστορία.