- 5 μελιτζανες μεγάλες, φλάσκες
- 350-400gr κεφαλογραβιέρα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- 3-4 αυγά
- 1 φακελλάκι φρυγανια τριμμένη
- αλεύρι
- λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μηκος σε φέτες,τις τοποθετούμε σε στρώσεις σε μια λεκάνη και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε 15-30 λεπτά. Μετά τις ξεπλένουμε καλά με νερό και τις πιέζουμε με τις παλάμες μας να φύγουν τα υγρά. Στρώνουμε αντικολλήτικό χαρτί στο ταψί της κουζίνας, τις τοποθετούμε πάνω στο χαρτί, τις αλοίφουμε με ένα πινέλο με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο grill έως ότου πάρουν χρώμα και από τις 2 πλεύρές.
Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε ράβδους, λίγο μικρότερες από το φάρδος της μελιτζάνας. Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας και βάζουμε την κεφαλογραβιέρα και λίγο μαϊντανό και τυλίγουμε σε ρολό.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, σε ένα άλλο μπωλ την φρυγανιά και σε ένα τρίτο μπωλ χτυπάμε τα αυγά όπως στην ομελέττα.
Περνάμε πρώτα τα μπουρεκάκια από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και στο τέλος τα τυλίγουμε καλά στην φρυγανιά. Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξουν (προσοχή να παναριστούν καλά και από όλες τις μεριές, ώστε να μην φύγει η γέμιση)
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι έως ότου να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- 15-20 τεμάχια
- 100-120 θερμίδες ανά τεμάχιο
18 σχόλια:
είναι καλή συνταγή
kapoia idaietera tupou bourekakia exoume shmera
kala mezedakia kai oi sundages sas olo kai plhthainoun.
de mou aresoun toso giati de tmou aresei h meltzana
νοστημα μου δειχνουν τα μελιτζανομπουρεκακια αν και λιγο δυσκολη συνταγη
kalos mezes paidia
an kai prospathis aarkrta ta eftiaxa thelei ligo ypomonh alla axizei..
kla ta melitzanoboyrekakia valte kai alles syndages gia pittakia.
paidia kathe mera exete kales sundages pou me to gegonos oti ta exhghte apla kai emas tis noikokyres mas vohthaei arketa kathe mera.
einai pragmatika kalh sundagh kai h idiaiterh geush thw meltzanas dinei mou anoigei thn orexh
ρε παιδιά στείλτε και σε εμάς ένα ταψακι οχι όλα για τον εαυτό σας.
μελιτζανομπουρεκάκια με λίγο κόκκινο πιπέρι θα και μετά έρχεται η απόλαυση.
na doume th tha mas exete gia meta eimai anupomonh
kalh h idea sas gia mia aplh lush gia ena trapezi me mezedakia kai mikronosthmies
καλά ξετρελάθηκαν όλοι με αύτα τα μελιτζανομπουρεκάκια φαντάζομαι πως όσοι τα δουν θα τα φτιάξουν.
ναι μου άρεσαν είναι οτι πρέπει αυτές οι μικρονοστημίες
μπράβο κόκκινοι πιπέρι έχειε καλή ομάδα σε όλα όσα προσφέρεις.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Δημοσίευση σχολίου