- 500 gr ρεβίθια
- 1 φλ. του τσαγιού λάδι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3-4 ώριμες τομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. του γλυκού πελτέ
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ ζεσταίνουμε περίπου 1.5 lt νερό, ρίχνουμε 1 κουτ. της σούπας αλάτι και προσθέτουμε τα ρεβίθια καθαρισμένα. Τα αφήνουμε στο νερό σκεπασμένα, μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωϊ.
Την επομένη, χύνουμε το νερό που τα έχουμε μουλιάσει, προσθέτουμε περίπου 1 lt νερό και τα βράζουμε για 45 λεπτά.
Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη τομάτα, τον πελτέ, το καρότο, αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε και αυτά. Προσθέτoυμε 1 ποτήρι (του νερού) νερό, τα ανακατεύουμε και τα αναποδογυρίζουμε στην γάστρα.
Τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με την σάλτσα και το λάδι.
Προεραιτικά, πριν τα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ελιές ξυδάτες και σαρδέλες.
- 5 μερίδες
- 460-500
16 σχόλια:
proth fora vlepo ayth th syntagh
revidhakia why not
καλη η ιδεα σας σημερα
yparxei provlima sth selida mou vgainoun latinika
εγω δε μπορω να εμφανισω το ονομα μου.
opos kai na exei ego sas leo oti ayrio tha ta ftiaxo kai an mou petyxoun tha sas apasxoliso allios tha me apasxolisei o antras mou pou tha exei meinei nhstikos
kaigo prospatho ora alla an perasei gi shmera exo na po pos ola xreiazonte kai ta revuthia.
mia kalh nhsthsimh syntagh sas th protino kai go.
θελω να σας ενημερωσω πως το blog εμφανιζε προβληματα που οφειλονταν σε λαθος του συστηματος και οχι σε εμας. Το προβλημα δεν υφισταται πλεον. Λυπουμαστε για την οποια ταλαιπωρια
afou diorthothike ola kala kai kalh oresxh sta piata mas xana.
ta revyrhia tha mas apotoxinosoun aytew tis meres giati erxete o kataigismos toxinon kreataki kai tetoia shladh//
κι όμως πιστεύω πως κανείς δε θα απογοητευθεί φτιάχνοντας κάτι τέτοιο σας μιλάω ως δοκημάστρια
εμενα μου αρεσε το γαρνισρισμα της.
Δημοσίευση σχολίου