ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ (ΙΜΑΜ)

ΥΛΙΚΑ

  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 500gr κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα και κομμένα σε σχήμα ροδέλας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 4-5 τομάτες πολτοποιημένες στο blender (ή εναλλακτικά ψιλοκομμένο τοματάκι σε κονσέρβα)
  • 3κουτ. σούπας μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνι
  • τυρί φέτα (προεραιτικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση. Χαράζουμε βαθιά τη σάρκα της κάθε μελιτζάνας, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο αλάτι και έπειτα τις ξεπλένουμε με αρκετό νερό και τις στίβουμε.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν. Κατόπιν τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να μας απαλλάξει από το λάδι που δεν χρειάζεται. Τις τοποθετούμε σε ενα ταψί και ετοιμάζουμε την γέμιση.

Γέμιση

Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. του καφέ νερό και σκεπάζουμε έως ότου να εξατμιστούν τα υγρά τους (ανακατεύουμε την κατσαρόλα ανά διαστήματα). Προσθέτουμε το 1/2 φλ. λάδι και τα αφήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά (έως ότου να ξανθύνουν). Κατόπιν, προσθέτουμε τη τομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Προεραιτικά, μπορούμε να προσθέσουμε τυρί φέτα σε μικρά κομμάτια, αφού όμως έχει ολοκληρωθεί η παρασκευή της γέμισης.

Χρησιμοποιώντας 2 πηρούνια ανοίγουμε τις μελιτζάνες στο ύψος της χαρακιάς και τις γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Αν μας περισέψει γέμιση, την ρίχνουμε μέσα στο ταψί (σε περίπτωση που δεν μας περισέψει γέμιση, τότε προσθέτουμε στο ταψί 1/2 ποτήρι νερό ή λίγο πολτοποιημένη τομάτα)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

a

Ανώνυμος είπε...

ena apo ta polla agapimena mou faghta

mariana είπε...

einai pou oraia molis thn eftiaxa

Ανώνυμος είπε...

kala de paizetaoi

Unknown είπε...

καλη και νοστιμαοτατη η συνταγη σας

Ανώνυμος είπε...

doste kai alla politika faghta

Unknown είπε...

oute kouventa eilikrina mou aresei

Ανώνυμος είπε...

ola kala