Υλικά για 4 άτομα:
500γρ. ταλιατέλες
1 μέτριο χταπόδι
10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας κάπαρη
3 κουτ. σούπας ξύδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το βράζετε στο ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τρεις κουταλιές σούπας ξύδι και με σκεπασμένη την κατσαρόλα μεχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε ροδελες.
Βράζετε τις ταλιατέλες.
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τη κάπαρη και το χταπόδι. Ρίχνετε σταδιακά το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές και αφήνετε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό.
Ρίχνετε στο τηγάνι τισ ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρά.
Καλή σας όρεξη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
5 σχόλια:
polu idieteri syntagh
kati tis leipei den xero omos
καλη μου φαινεται
den einai analitikh oso oi alles an de xereis borei na se berdepsei
isos ligo varia alla entaxei de boroume na ta exoume ola
Δημοσίευση σχολίου