ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
ΥΛΙΚΑ
1.5kgr μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά), τεμαχισμένο σε ατομικές μερίδες
1kgr πατάτες, χονδροκομμένες (κυδωνάτες)
150ml χυμό από λεμόνι
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
λάδι για το τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο
2 καρότα, τεμαχισμένα σε ροδέλες
1 φλ. του τσαγιού αρακά
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 κουτ. της σούπας corn flour, διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
αλάτι, πιπέρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα καίμε το λάδι και σωτάρουμε σε αυτό το κρέας, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και τα σωτάρουμε μαζί με το κρέας για ακόμη 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60-90 λεπτά (έως ότου μαλακώσει το κρέας). Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμά ζεστό νερό.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, έως ότου ροδίσουν. Τις αφαιρούμε από το λάδι, και όταν το κρέας είναι έτοιμο (να μην έχει πολλά υγρά) προσθέτουμε τις πατάτες και τον αρακά στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακινούμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες ελέγχοντας με ένα πιρούνι. Μπορεί να χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητο, προσθέτουμε λίγο-λίγο το corn flour και ανακινούμε την κατσαρόλα έως ότου γίνει μια παχύρευστη σάλτσα (μπορεί να μην το πάρει όλο το corn flour).
Σερβίρουμε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
6-8 μερίδες
530-550 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
17 σχόλια:
Φανταστικη συνταγή και με ένα καλό σε ποιότητα κρέας θα γίνει μμμ...
Ακόμα μια συνταγή που θα τη φτιάξω αμέσα.
γευστικό μοναδικό σπάνιο.
ωραίο παιδιά το λεμονάτο αύριο θα υο φτιάξω.
ti mosxaraki paidia htan ayto?
Το σημερινό κρεατικό σας θεωρώ πως για μένα είναι το πίατο της εβδομάδας,
Μου έχει σπάσει τη μύτη το λεμονάτο,το μισό σε γεύση να έχει, θα είναι το κάτι άλλο.
το μοσχάρι είναι το ιδανικό κρέας για να γίνει λεμονάτο
με μεγάλη μου ευχαρίστηση σας λέω πως πριν από λίγες ώρες το λέμονάτο έγινε και αύριο περιμένει πολλούς στον σπίτι μεγάλή έκπληξη!!
phra ylika kai eimai etoimh na xekinhsw douleia...
δεν είναι δύσκολη συνταγή αλλά θέλει αρκετή προσοχή για να μη χαλάσει.
diavazontas th syntagh mou arese kai tha th ftiaxw.
Ο αρακάς δένει με το μοσχαράκι και όλα δείχνουν τέλεια
καλοοοοο
από σήμερα η συνταγή μοσχαράκι λεμονατο θα είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές αρκετές κυριακές του χρόνου!!!
einai super h suntagoula me t lemonato oti prepei gia xristougeneiatiko geymataki kai sunodia ligou krasiou.
έγινε ένα τρομερό λεμονάτο.
Δημοσίευση σχολίου