ΥΛΙΚΑ
3/4 φλ. του τσαγιού σως τεριγιακι (teriyaki)
1/4 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
16 τεμ. σπαράγγια
4 φέτες κίτρινο τυρί, τύπου έμενταλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε την σως τεριγιάκι με το κρασί. Τοποθετούμε τα φιλετα κοτόπουλου στην μαρινάτα, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ακόμα καλύτερα αν το μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ.
Στην συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο από την μαρινάτα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολα ψησίματος. Την μαρινάτα την πετάμε. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά (έως ότου σχεδόν ψηθεί).
Ταυτόχρονα βράζουμε τα σπαράγγια για περίπου 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Αφού τα βράσουμε, τοποθετούμε σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου 4 σπαράγγια και καλύπτουμε με το τυρί. Τοποθετούμε και πάλι στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά (έως ότου λιώσει το τυρί).
4 μερίδες
480-510 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
παράξενο το κοτόπουλο σήμερα.
βλέπω πως οι σεφ της σελίδας λατρεύουν τις συνταγές με κοτόπουλο.Επειδή και εγώ είμαι fun του συκεκριμένου μαζεύω μια μια τις συνταγές και θα κάνω μια μεγάλη συλλογή συνταγών από το αγαπημένο μου κοτόπουλο.
το τεριγιάκι είναι αλήθεια πως μου άρεσε και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
αύτη η σως του πηγαίνει γάντι.
Οι ιδέες σας στις συνταγές με κοτόπουλο είναι πάντα έξυπνες και εύκολα εφαρμόσιμες για όλους.
einai axiologh h syntagh kai den yparxei pithanothta na mh th ftiaxw.
το κοτόπουλο είχε μια μοναδική γεύση και το το τεριγιακι είναι το κάτι άλλο μαζί του.
όλα τα υλικά είναι έτοιμα και ξεκινάω ενα σπουδαίο κοτόπουλο θα είναι σε λίγο έτοιμο.
τι ήταν το σημερινό παιδιά...
έχετε ωραιότατες συνταγές.
ti kotopoulo htan ayto-o kotopoulas
Δημοσίευση σχολίου