ΥΛΙΚΑ
2kgr χοιρινή σπάλα ολόκληρη (με το δέρμα)
1/2 φλ. του τσαγιού χυμό από πορτοκάλι
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη)
1/2 φλ. του τσαγιού μέλι
200ml λευκό κρασί
λίγο δεντρολίβανο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τον χυμό, την μουστάρδα και το μέλι. Χαράζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία και το τοποθετούμε στην γάστρα. Αλοίφουμε με το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο δεντρολίβανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί στην γάστρα (όχι πάνω στο κρέας) και κλείνουμε με το καπάκι.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες (ελέγχοντας). Κατά την διάρκεια του ψησίματος αλοίφουμε το κρέας με το γλάσο που έχουμε στην γάστρα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
8-10 μερίδες
500 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
8 σχόλια:
focero to xoirino mou arese polu.
το γλάσο μελιού με εχει εντθπωσιάσει με το τρόπο που δένει τομε το χοιρινό.
παρα την ευκολία του στο να το φτιάξεις σίγουρα η ποιότητά του είναι μοναφική.
Το χοιρινό με γλάσο μελιού είναι μια από τις παράξενες συνταγές που έχ συναντήσει στο διαδύκτιο.
mou arese polu sas eyxaristw
δε μου άρεσε απλά αυτή η συνταγή απλα ξετρέλανε κόσμο και κοσμάκι έδω στην Αγγλία.
σήμερα η συνταγή στάζι μέλι!
mourliaaaaa....
Δημοσίευση σχολίου