ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. ψαρονέφρι ή χοιρινό τρυφερό σε κομμάτια μπουκιάς
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα ( κατά προτίμηση πικάντικη)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε δοντάκια
2 φλ.κόκκινο κρασί
1/2 φλ.χυμός ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το κρέας σε ένα μπωλ, ρίξτε τη μουστάρδα και ανακατέψτε, ώσπου να λερωθούν όλα τα κομμάτια καλά.
Σ’ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο,και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και κατόπιν το κρέας.
Ρίξτε το κρασί σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας ελαφρά πάνω σε δυνατή φωτιά, ώστε το αλκοόλ να εξατμίζεται.
Στη συνέχεια προσθέστε τη ντομάτα,τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε το φαγητό να βράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Σε περίπτωση που το φαγητό θέλει περισσότερη ώρα βράσιμο, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ή κρασί.
Μόλις δέσει και η σάλτσα είναι έτοιμο. Σερβίρετε αμέσως ζεστό και συνοδέψτε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. Εννοείται είναι πολύ νόστιμος μεζές για κρασί, έτσι σκέτο και με καλή παρέα φίλων.
Μερίδες 4 - 6
Θερμίδες: 520-550 / μερίδα
(Την συνταγή ετοίμασε και μας την έδωσε η κα. Δρίτσα. Μην νομίζετε, και εμείς την δοκιμάσαμε. Ήταν καταπληκτική!)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
θαυμάσια η τηγανιά,με έχει αφήσει με τοι στόμα ανοιχτό ακόμ και η φωτογραφία της.
η συνταγή είναι ιδιαίτερα πετυχημένη μπραβο στο σεφ του κόκκινου πιπεριού.
είναι η σημαντικότερη πρόταση φαγητού για ένα κυριακάτικο γεύμα.
σούπερ η συντγή αλλά για τις γιορτές προσέχω για την ώρα.
γευσιγνώστη με ακούς? θέλω σχόλιο.....
kataplhktikh h idea sas polu suntoma tha tha th ftiaxw.
η μουστάρδα του πάει τέλεια δε θα τη φτιλαξω γιατί είναι στο πιάτο μου έτοιμη,δε σας λέω τίποτα απλά δοκιμάστε την.
έχουν να γίνουν γλέντια!!!!
wxairetikh suntagh polu pikantikh kai me plousia geysh.
Δημοσίευση σχολίου