ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
ΥΛΙΚΑ
500 gr σιμιγδάλι χονδρό
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. του τσαγιού καρύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. του τσαγιού σταφίδα (ξανθιά)
30 gr κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε όλο το σιμιγδάλι και το σωτάρουμε έως ότου αλλάξει χρώμα. Θα πρέπει να το ανακατεύουμε διαρκώς. Κατά τη διάρκεια του σωταρίσματος προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς (εκτός από τις σταφίδες).
Όταν τελειώσουμε το σωτάρισμά, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το σιρόπι καθώς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, για να μην καεί. Όταν προσθέσουμε όλο το σιρόπι, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά. Το σιμιγδάλι θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο, όταν θα γίνει συμπαγές και θα ξεκολλάει από την κουτάλα (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία).
Όταν το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και τις σταφίδες και το τοποθετούμε σε φόρμα του κεϊκ ή σε ατομικά φορμάκια (τα έχουμε λίγο λαδώσει). Πιέζουμε να πάρει το σχήμα της φόρμας και έπειτα το αναπογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε:
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξύλο κανέλλας
Βράζουμε τα παραπάνω υλικά για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις το σιμιγδάλι είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιρόπι στην κατσαρόλα (προσέχουμε μην καούμε)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
10 σχόλια:
είναι ένα απίστευτο γλυκό.....
μόλις γύρισα από το μάθημα και μόλις είδα τη συνταγή με το σιμιγδαλένιο χαλβά ξετρελάθηκα,δε θα αργήσω να το φτιάξω και μάλιστα θα κάνω και φιγούρα στις φίλες μου τις αγγλιδές.
Το έφτιαξα σας ευχαριστώ για τις όμορφες γευσεις που μαε χαρίζετε καθημερινά
ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς μπορεί να είναι καλή συνταγή βλεποντας τη φωτογραφία αδυνατό να μη τον γευτώ σύντομα πιπέρι μου.
είναι η αδυναμια μου ο χαλβας και δικος σας είναι ο best
Από τις φωτογραφίες και μόνο δείχνει μμμμ αλλά και από κοντά θα είναι ακόμα ομορφότερος έτσι πιστεύω.
Νομίζω οτι πάει τέλεια για ένα σχολιασμό από το φίλο μου τον γευσιγνώστι.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι,πως τόσο απλά γλυκά όπως είναι ο χαλβάς να είναι και τόσο ωραιά γλυκά?
Η ναυαρχίδα των γλυκών κατα τη γνώμη μο.
Μονο χαλβάς δεν είναι η συνταγή σας.
Δημοσίευση σχολίου