ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ

500gr φασόλια ξερά
3 μέτρια καρότα, τεμαχισμένα σε ροδέλες
2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένo
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλολοκομμένο
3 τομάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. της σούπας πελτέ
100gr λουκάνικα χωριάτικα, πικάντικα και τεμαχισμένα σε ροδέλες
5-6 φέτες bacon τεμαχιμένο
3/4 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. του τσαγιού λάδι για το σωτάρισμα
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό για να μαλακώσουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τις τομάτες, τον πελτέ, το λάδι (3/4 του φλ. του τσαγιού) αλάτι και πιπέρι και τα ξαναβράζουμε για περίπου 45 λεπτά (προσέχουμε να μην μείνουν χωρίς νερό).

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το 1/4 φλ. του τσαγιού λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το bacon και τα λουκάνικα. Στην συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα που βράζουμε τα φασόλια, 15 λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με σαρδέλες και ελίτσες.

4 μερίδες
520-560 θερμίδες ανά μερίδα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όσο τη διαβάζω τόσο αρχοντικότερη μου δείχνει.

Unknown είπε...

Τα όσπρια δεν έχουν καλή σχέση με εμένα αλλά η φασολάδα του άρχοντα δε με αφ΄ηνει καθόλου αδιάδορη.Γευσιγνώστη μας θάμπωσες και πάλι να είσαι καλά πάντα και να μας διασκεδάζεις με τα κείμενα σου.

Unknown είπε...

ότι πρέπει για το κρύο και μάλιστα με τα τόσα υλικά που τη κάνουν να ξεχωρίζει σαφώς και τη κάνουν τόσο θελκτική που θα τη φτιάξω.

Ανώνυμος είπε...

εγώ ξέρω πως είναι οτι πρέπει για μια ημέρα όπως είναι η σημερινή.

Unknown είπε...

τη νόστημότατη φασολάδα είναι αυτή και με το κειμενάκι του γευσιγνώστη γίνεται ακόμα πιο όμορφη.

Unknown είπε...

Την έχω στη κατσαρόλα μου και με περιμένει.