ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες φιλέτο σολωμού
2/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κουτ. της σούπας κονιάκ
1/2 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
3 τομάτες ξεφλουδισμένες, τεμαχισμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόδο (προαιρετικά)
1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα (εκτός τον μαϊντανό) και βράζουμε την σάλτσα για περίπου 15-20 λεπτά.

Στρώνουμε σε ένα ταψί τον σολωμό και περιχύνουμε με την σάλτσα που μόλις ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170-180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Προσέχουμε, κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό (αναλόγως τον φούρνο).

Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά ή πατάτα βραστή.

4 μερίδες
450-480 θερμίδες ανά μερίδα

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mas aresei sto exvteriko o solomos kai ayth h syntagh den th gnoriza.

Unknown είπε...

είναι έξυπνο να βάζετε συχνά συνταγές με αυτό το ψάρι αρέσει σε μεγάλο πλήθος κόσμου μα πάνω από όλα σε εμένα και το ψωνίζω αρκετά συχνά.

Ανώνυμος είπε...

το κόκκινοιπιπέρι είναι ποιοιτικό blog.

Ανώνυμος είπε...

o γευσιγνώστης στο πλάι δίνει ρέστα με το κειμενό του.

mariana είπε...

αν και μεθυσμένος ο σολωμός αξίζει και όχι μόνο μια συνταγή.

Unknown είπε...

η σημερινή επιλογή σας είναι κάτι που με ενθουσίασε από το πρωί και δεν έχασα χρόνο πήγα ψώνισα μαγείρεψα -μοναδικό.

Unknown είπε...

ο σολωμός σας είναι φανταστικός.

Unknown είπε...

geusignosth eisai monadikos oso kai o solomos.

Unknown είπε...

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΑΑΑ....Πρώτη φορά και έγινε θαυμάσιος.

Unknown είπε...

eukairia gia mia dokimh

Unknown είπε...

το αγαπημένο μου ψάρι,με έχετε κάνει να μη ξεκολάω από τη σελίδα καθημερινά.