- 1 kgr κρέας μοσχαρίσιο, κομμένο σε μερίδες (κατά προτίμηση ποντίκι,που είναι μαλακό)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5-6 τομάτες στον τρίφτη
- 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3-4 γαρύφαλλα
- 3-4 μπαχάρια ολόκληρα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
- αλάτι, πιπέρι
- 3-4 φλ. νερό
- 1 ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη για τα μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καίμε το λάδι σε μια κτσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Προς το τέλος προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη τομάτα, την δάφνη, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι καθώς και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά (έως ότου μαλακώσει το κρέας και μείνει με τη σάλτσα του). Κατά διαστήματα προσέχουμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό κατά το βράσιμο.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερο και τα στραγίζουμε. Έπειτα τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα που τα βράσαμε (χωρίς νερό) και προσθέτουμε την μισή σάλτσα από το κρέας καθώς και το τυρί και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τα μακαρόνια και περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τα κρέας.
- 6-8 μερίδες
- 580-630 θερμίδες ανά μερίδα
27 σχόλια:
ti oraio faghto exete shmera bravo paidia.
είναι νόστιμο και παραδοσιακό φαγητό.
καλημέρα από Αγγλία νομίζω πως η παστιτσάδα είναι τοπική συνταγή μάλλον από τη Κέρκυρα και βλέπω πως με λίγη προσπάθεια ,μπορεί κάποιος να τη μαγειρέψει και δε σας κρύβω είμαι μέσα σε αυτούς και άμεσα.
kalo patitsada shmera
καλά είναι φοβερή η συνταγούλα σας πιστεύω οτι είναι από τις δυνατές σας συνταγές που φημίζεται πλέον το κόκκινο πιπέρι
Το σημερινό πίατο είναι ένα από τα καλύτερα τοπικά φαγητά!!1
th koita kai th xanakoita einai pragmati spoudaia.
αυτή η συνταγή ανήκει στη κατηγόρια των συνταγών με μεράκι και πλούσια δόση έμπνευσης.
kala ta kataferate kai shmera mas kentrise to endiaferon h syndagh sas
tha tin dokimasw aurio, mou fainetai pentanostimi !
oria h syndagh faghtou pou mas dwsate shmera mia kalh apozhmish gia tis diakopes apo thn anavathmish.
pastitsada apo th patrida mou sas sth synhstw
tetoia mas kanete kai de xeroume pws na sas eyxaristhsoume kathe fora me tis geustikotates suntages sas.
καλή μου αρέσει
θαυμάσιο πιάτο η παστιτσάδα
polla ulika kai thelei texnh mh pw texnikh gia na to ftiaxeis
kales paradosiakes synndages exeis panta kokkino piperi kai h pastitsada einai mia apo autes boreia kai h kaluterh.
vre seis pali tha paroume kila me autes tis poluthermidikes apolauseis.
einai oraio tato to piato ta sxolia ta alla einai perita!
diavazo kai exo agorasei ola ta ulika gia na th ftiaxw prepei ma einai polu nostjmo piato elpizo na mou petuxei,kai na pw kai gia to arthro tou geusignosth oti mou arese polu etsi opos to egrapse.
προτιμώ το σοφρίτο και όποιος ξέρει καταλαβαίνει τι θέλω να πω.
δεν είναι απλά καλή αλλά φοβερή η συνταγή σας.Την έχω φτιάξει αρκτές φορές και ξετρελάθηκαν όλοι.
sostes sumvoules gia ena duskolo faghto kai ta ulika opws prepei!
prewpei na exei arketa kalh geusi kai mou fainetai pws exw akousei oti oi ntopioi to thewroun th vitrina twn faghtwn tous.
καλά να μα είμαστε να διαβάζουμε τις συνταγές σου πιπέρι και να φτιάχνουμε τέτοια γεύματα.
να υποστηρίζετε τις καλές και παραδοσιακές συνταγές.
Δημοσίευση σχολίου