ΥΛΙΚΑ
250gr φύλλο κρούστας
5 ασπράδια αυγού
1/3 φλ. γάλα
450-500gr κασέρι, τεμαχισμένο σε μπαστουνάκια
10 φέτες παστουρμά (τεμαχισμένο στο μήκος του τυριού)
2-3 τομάτες (τεμαχισμένες σε λωρίδες)
500gr κεφαλοτύρι, τριμμένο στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
λάδι αρκετό για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 3 κομμάτια. Στην άκρη του κάθε κομματιού τοποθετούμε το κασέρι, την τομάτα και 1 κομμάτι παστουρμά. Τυλίγουμε 1-2 στροφές και στη συνέχεια κλείνουμε τις άκρες προς τα μεσα (για να μην φύγει η γέμιση). Συνεχίζουμε και τυλίγουμε την φλογέρα ως το τέλος.
Αφού φτιάξουμε όλες τις φλογέρες, χτυπάμε για λίγο τα ασπράδια (όχι μαρέγκα) μαζί με το γάλα. Βουτάμε την κάθε φλογέρα στο ασπράδι, στην συνέχεια την περνάμε από το τριμμένο κεφαλοτύρι και τηγανιζουμε σε αρκετό λάδι που είναι καμμένο καλά.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.
~ 25 τεμάχια
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
6 σχόλια:
Eίναι μια ευκαιρία για αλλαγή από τις χριστουγενιάτικες γεύσεις.
τον λατρέυω το παστουρμά αν και δεν το τρώμε συχνά ,πάντως τις φλογέρες θα τις φτιάξω.
einai arketa oraio akoma kai sh fotografia
Οι φλογέρες σας είναι θαυμάσιες.larti
ωραίες οι φλογέρες σας
Oύρε θα φανταζόμουνα ποτέ φλογέρες να περιέχουν παστουρμα είναι μιοα έμπνευση μοναδική.
Δημοσίευση σχολίου