ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολάτας
500gr ελιές μάυρες (χωρίς το κουκούτσι), τεμαχισμένες σε ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
500gr φέτα θρυμματισμένη
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση φρέσκο)
1 αυγό
1 κουτ. της σούπας γάλα εβαπορέ
1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
σπόρους παπαρούνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τις ελιές σε ένα μπωλ. Σε ένα τηγάνι καίμε το λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι, και το προσθέτουμε στο μπωλ με τις ελιές. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον δυόσμο και το τυρί και ανακατεύουμε.
Με ένα κουπάτ κόβουμε σε ατομικές μεριδες την σφολιάτα. Αλοίφουμε με ένα πινέλο όλες τις μερίδες με το ασπράδι αυγού (για να μην μαλακώσει η ζύμη από την γέμιση) και βάζουμε λίγη από την γέμιση στο κέντρο, αλοίφουμε γύρω-γύρω τις άκρες του φύλλου με λίγο νερό και κλείνουμε τα πιτάκια (πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά).
Στρώνουμε αντικολλήτική λαδόκολα ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετούμε σε αυτό τα πιτάκια (όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο γιατί θα φουσκώσουν).
Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το γάλα και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα πιτάκια και πασπαλίζουμε με τους σπόρους παπαρούνας.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (έως ότου ροδίσει καλά το φύλλο.
10-12 ατομικά πιτάκια
330-350 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
8 σχόλια:
είναι η πρώτη φορά που συναντώ μια τέτοια συνταγή!
έξυπνη ιδέα τα ελιοπιτάκια αύριο θα τα δοκιμάσω.
η συνταγή για τα ελιοπιτάκια είναι εποχική και με σοδεία από φετίνες έλιες θα είναι χάρμα.
τη κυριακή έχβ τραπέζι και τα ελιοπιτάκια θα είναι συνοδευτικά, μου άρεσε η συνταγή.
απίθανα τα ελιοπιτάκια κόκκινο πιπέρι μου.
ωραίοα πιτάκια και εύκολη συνταγή.
mou aresan kai shmera ta eftiaxa sas eyxaristw
ωραία συνταγή παιδιά.
Δημοσίευση σχολίου