ΥΛΙΚΑ
2 φέτες σολωμού
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους (χονδροκομμένο στον μύλο, περίπου 1 κουτ. της σούπας)
Λευκό πιπέρι σε κόκκους (χονδροκομμένο στον μύλο, περίπου 1/2 κουτ. της σούπας)
1.5 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/3 φλ. του τσαγιού λάδι
2 κουτ. της σούπας whisky
180ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα 2 είδη από το πιπέρι. Αλοίφουμε τον σολωμό με την μουστάρδα και πασπαλίζουμε το πιπέρι. Το πιέζουμε με το χέρι μας για να σταθεροποιηθεί πάνω στην μουστάρδα και αλατίζουμε.
Έπειτα, ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού καεί (σε δυνατή φωτιά) τοποθετούμε τον σολωμό στο τηγάνι. Μειώνουμε την ένταση του ματιού στην μεσαία σκάλα και τηγανίζουμε τις φέτες σολωμού 5-6 λεπτά (εξαρτάται το πάχος).
Στην συνέχεια δυναμώνουμε πάλι την ένταση της φωτιάς και σβήνουμε με το whisky. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε προσεκτικά την κρέμα γύρο από τον σολωμό και βράζουμε για 2 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά (έως ότου πήξει η κρέμα γάλακτος). Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν το φαγητό είναι έτοιμο και αν χρειαστεί το αφήνουμε για 1 ακόμα λεπτό σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
2 μερίδες
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
16 σχόλια:
me entuposiase h synagh po valate shmera
δεν υπάρχουν λόγια για μια τόσο μοναδική σε γεύση συνταγή χίλια μπράβο πιπεράκι μου
Η συνταγή είναι φανταστική μάλιστα έχει επιλεγεί στις συνταγές της εβδομάδας από επωνυμη σελίδα που σχολιάζει συνταγές.
Με κετρελένει κάθε φορά που βάζετε μια συνταγή με το αγαπημμένο μου ψαράκι.
Kαλή η συνταγή αλλάκάνω δίαιτά και δεν μπορώ να τη φτίάξω όμως ο γευσιγνώστης δεν κάνειο και μπορεί και να γράψει κάτι για αυτήν αλλά και να τη δοκιμάσει.
είναι μπόμπα μόνο και που τη διαβάζεις αλλά αξίζει το κόπο να τη δοκιμάσω και αυτή.
με τέτοιες συνταγές το blog μας είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων με θέμα τη μαγειρική.
ore glentia pou tha kanoume th kuriakh,paw ayrio na parw solomo kai tha ginei ena trapezi de sas leo tipota.
τόσο βαρύ αλλά και πόσο νόστημο θα είναι αναρωτιέμαι παιδιά.
Η συνταγή μιλάει από το τίτλο της και κατα τη γνώμη μου είναι η πάσα για το κείμενο του γευσιγνώστη αυτή την εβδομάδα,όσο για τη στήλη των αρχαίων γεύσεων έξυπνη και με εξαιρετική διατύπωση.
έχετε κάτι ιδέες μερικές φορες που με ξετρελένουν.
mporei na einai h kalhterh sas syntagh an kai ayto einai ypervolh.
Η συνταγή σας είναι ότι πιο καλό έχω δε σε σολωμό.
Ότι και να σας πω θα είναι εκτός παγματικότητας για το πόσο ήταν ωραίος ο σολωμός.Ο γευσιγνώστης είναι αδύνατο να μη γράψει λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη συνταγή.
to oyiski de to xrhsimopoioysa sta faghta mou alla sas vgazw to kapelo giati sto solomo denei apoluta,tha sumfonisw oti o filos mou charis kaya kosmo geusignosths prepei na drasei amesa me ena aixmhro sxolio
Δημοσίευση σχολίου