ΥΛΙΚΑ
50gr βούτυρο (ή μαργαρίνη)
100gr παρμεζάνα, τριμμένη
100gr τριμμένη γραβιέρα
40gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300ml ζεστό γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 κρόκκοι αυγών, ελαφρά χτυπημένοι
4 ασπράδια αυγών
λίγο αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ (1.25lt) και πασπαλίζουμε τα τοιχώματα με λίγη παρμεζάνα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς, για 1 περίπου λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βράζουμε την μπεσαμέλ έως ότου γίνει λεία και πηχτή.
Αφήνουμε την μπεσαμέλ να χλιαρέψει, σκεπασμένη με μια μεμβράνη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τους κρόκκους των αυγών. Από τα τυριά που έχουμε κρατάμε 1 κουτ. της σούπας και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στην μπεσαμέλ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ρίχνουμε λίγο-λίγο στην μεσαμέλ. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω με αργές κινήσεις, για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Ρίχνουμε όλο το μίγμα στο σκεύος του σουφλέ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα που έχουμε κρατήσει.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε αμέσως.
5-6 μερίδες
280-300 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
Το σουφλέ τυριών είναι ένα από τα πιο ωραία πίατα που έχετε αναρτήσει γενικότερα.
φοβερός συνδιασμός τυριών με αποτέλεσμα αυτό το απίθανο γευστικά σουφλέ τυρίων.
τέτοια πάντα παιδιά τι σουφλέ όνειρο είναι αυτό?
σουφλέ και μόνο σουφλέ το έφτιαξα και έχω χαρεί για το αποτέλεσμα.
sumfona me tis geustikes mou gnoseis einai oraiotath h syntagh
σήμερα είναι η μέρα του.
το σουφλεδάκι έγινε και τώρα είναι η κρισημότερη ώρα.
έχω κόσμο από τη σχολή το βράδυ και το πιατάκι σας θα έχει τη τιμητική του απόψε!!!
μου αρέσουν όταν τα φαγητά έχουν ποικιλία και διάφορους συνδιασμούς τυριών.
oraia suntagh.
είναι δοβερό μπράβο για τις ωραιες συνταγές που βάζετε κάθε φορά.
Δημοσίευση σχολίου