ΥΛΙΚΑ
500gr φύλλο κρούστας (ή χωριάτικο, για πίτες)
800gr μοσχαρίσιο κιμά
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4-5 τομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 μεγάλη πατάτα, τεμαχισμένη σε μικρούς κύβους
3-4 κουτ. της σούπας φρυγανιά τριμμένη (ή γαλέτα)
150gr γραβιέρα, τεμαχισμένη σε μικρά κυβάκια
150gr μανούρι, τεμαχισμένο σε μικρά κυβάκια
1 κουτ. της σούπας άνηθο
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
λίγο βούτυρο λιωμένο, για να αλοίψουμε τα φύλλα (ή λάδι)
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά περίπου (έως ότου αλλάξει χρώμα). Στην συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αυγά, την φρυγανιά και τα τυριά) και 1/2 φλ. του τσαγιού νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Αφού ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Προσθέτουμε και την φρυγανιά και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30-35cm και στρώνουμε τα μισά φύλλα (αλοίφωντάς τα ένα-ένα με το βούτυρο). Στρώνουμε με τέτοιο τρόπο τα φύλλα ώστε να εξέχουν από το ταψί. Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί και αφού αναδιπλώσουμε τα φύλλα που εξέχουν, στρώνουμε τα υπόλοιπα (πάλι βουτυρώνοντάς τα).
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190-200 βαθμούς (σε αντιστάσεις) για περίπου 50 λεπτά (έως ότου ροδίσει).
20-25 κομμάτια
400-420 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
14 σχόλια:
μου αρέσει που κάποιες συνταγές που είναι κατα κάποιο τρόπο δύσκολες εσείς τις κάνετε απλές.
μεγάλη συνταγήκαι και δεν υπάρχει περίπτωση να μη τη φτιάξω.
θα ήθελα ένα κομμάτι.
η κιμαδόπιτα μου έγινε φανταστική ακολούθησα όλες τις οδηγίες και είναι κατατοπιστικές,σε ευχαριστώ κόκιινο πιπέρι μου.
einai mourlia h syntagh.....
Οι πίτες σας είναι πάντα μοναδικές και μας αρέσουν
einai ena plhres geyma den einai sundodeutikh me kapoio faghto giati apo monh ths einai plhrhs gia ena meshmeriano trapezi.
mou arese polu h kimadopita paidia!
έχετε κάθε φορά κάτι ιδέες.....
είναι μεγάλη επιτυχία η κιμαδόπιτα που αναρτήσατε.
μόλις γύρισα από το μάθημα και είδα τη συνταγή με τη κιμαδόπιτα και με έβαλα στη διαδικασία να ετοιμάστώ για αύριο να ψωνίσω και να τη φτιάξω.
egw thn eftiaxa kai egine poly kalh einai oraiotath kai sxetika eukolh suntagh kokkino-piperi.
πολλα και ωραία υλικά περιλαμβάνει η κιμαδόπιτα σας καλή πρόταση για μια καθημερινή πίτα που σίγουρα θα έχει αρκετούς οπαδούς
την έφτιαξα τη κιμαδόπιτα και τη συνδίασα με μια καρυδόπιτα φοβερός συνδιασμός δοκιμάστε το.
Δημοσίευση σχολίου