ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ.. ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ!
ΥΛΙΚΑ
1.200gr μοσχάρι (ποντίκι), τεμαχισμένο σε μικρές μερίδες
350gr κριθαράκι (εγώ προτιμώ το μέτριο)
3 τομάτες φρέσκιες, στον τρίφτη
1 concase, περασμένο από το blender
1 κρεμμύδι, λιωμένο στο blender
1 ποτ. του κρασιού, κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
3-4 κόκκους γαρύφαλλο (μοσχοκάφι)
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ (σε 1-2 λεπτά) προσθέτουμε στην κατσαρόλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια (του νερού) νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά 60-90 λεπτά (αν χρειασθεί, προσθέτουμε κατά την διάρκεια λίγο ακόμα ζεστό νερό). Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με την σάλτσα του.
Όταν τελειώσουμε με το βράσιμο, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί (ή γάστρα), προσθέτουμε 2-3 ποτήρια (του νερού) νερό και στο τέλος το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190-200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (ελέγχουμε κατά την διάρκεια, και αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό). Στο τέλος θα πρέπει να έχουν εξατμιστεί τα υγρά από το φαγητό.
Προαιρετικά, λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, μπορούμε να προσθέτουμε κύβους από τυρί της αρεσκείας μας ή τριμμένη φέτα στο πιάτο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
12 σχόλια:
to giouvetsaki sas mou aresei klasikh kai agaphmenh suntagh
καλή όρεξη μετά από μια σκληρή μέρα στη δουλεια με περιμένει το το αγαπημένο γιουβετσάκι στο σπίτι.
καλό το γιουβετσάκι λέω σήμερα να το τιμήσω.
μου άρεσε η συνταγή σας και δεν είναι καθόλου κλασική θα τη φτιάξω.
sigoura den htan agphmeno mou alla molis to dokimasa einai sigoura sth lista ton agaphmenwn mou faghtwn
η γεύση του μοναδική φίλοι μου σας λέω οτι το γιουβετσάκι της συνταγής έχει μεγάλη επιτυχία δε το περίμενα τόσο αν και τα υλικά από μόνα τους μαρτυρούν τη πρόκειται να γίνει.
έχει αρκετές θερμίδες αλλά τι να πεις για τη γεμάτη γεύση του.
μόλις αγόρασα κρέας το δοκιμάζω και επάνερχομαι με σχόλιο........
geusignosth to arthro sou perimenw sxoliase to solomo.....
ωραία συνταγή απλή και για όλες εμάς τις νοικοκυρές σίγουρα μας ξεκουράζουν.
ηευσιγνώστη έλα παιδάκι μου γράψε το κείμενο που όλοι περιμένουμε μη μας κρατάς σε αγωνία!!!
Ήταν απίθανο έβαλε το χεράκι του και το καλό κρέας αλλά κόκκινο πιπέρι είσαι μοναδικό.
Δημοσίευση σχολίου