ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο φύλλο μπακαλιάρο (παστό-ξαλμυρισμένο και τεμαχισμένο σε μερίδες), περίπου 700-800gr
1/2kgr πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
3 μετρια κρεμμύδια, τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες
4-5 τομάτες, ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες σε κύβους
3/4 φλ. του τσαγιού λάδι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει με 3-4 κουτ. της σούπας λάδι και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μπακαλιάρου.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ανακατεύουμε και με αυτό το μίγμα περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά. Αν χρειασθεί να προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος.
4-6 μερίδες
660-720 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
14 σχόλια:
μεγάλη η συνταγή που έχετε βάλει.
κάθε φορά που υπάρχει μια γιορτή βάζετε τη συνταγή που ταιριάζει στην ημέρα
δε σε πρόλαβα πιπέρακι εχθές αλλά γιατί όχι να μη πω πως η συνταγ'η σου είναι καταπληκτική?
ωραίος ο μπακαλίαρος τον ευχαριστηθήκαμε εχθές.
mpakaliaraki se perimenw shmera na se faw
Μπορεί ο μπακαλιάρος να είναι για κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις αλλά εμένα μου άρεσε.
το μπακαλιαράκι πλακί έκανε θραύση.
απλός και γρήγορος και ελαφρύς ο μπακαλιάρος πλακί!!!
εγώ περιμένω μια βοήθεια από τον γευσιγνώστη αλήθεια που έφαγε προχθές το μπακαλιάρο πλακί?
το έφτιαξα εχθές είναι ίσως νοστιμότερος μπακαλιάρος που έχω φτιάξει ποτέ.
θαυμάσια συνταγή και δε χρείαζεται μόνο κάποιες συγκεκριμένες μέρες να τη φτιάχνουμε πάντα είναι επίκαιρη.
οι μερίδες ήταν μικρές και στη πραγματικότητα θέλαμε μεγαλήτερη ποσότητα για να φτάσει ένα τόσο ωραιο γευματάκι
Ένα καλό έχει η συνταγή σήμερα για εμένα είναι η πρώτη συνταγή που κάνω σχόλιο όπως όλα τα άλλα μέλη του site.
bakalaiaros sth fotia kai ola tha pane kalaaaaaa....
Δημοσίευση σχολίου