ΥΛΙΚΑ
4 φέτες φιλέτο σολωμού
2/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κουτ. της σούπας κονιάκ
1/2 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
3 τομάτες ξεφλουδισμένες, τεμαχισμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόδο (προαιρετικά)
1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα (εκτός τον μαϊντανό) και βράζουμε την σάλτσα για περίπου 15-20 λεπτά.
Στρώνουμε σε ένα ταψί τον σολωμό και περιχύνουμε με την σάλτσα που μόλις ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170-180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Προσέχουμε, κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό (αναλόγως τον φούρνο).
Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά ή πατάτα βραστή.
4 μερίδες
450-480 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
mas aresei sto exvteriko o solomos kai ayth h syntagh den th gnoriza.
είναι έξυπνο να βάζετε συχνά συνταγές με αυτό το ψάρι αρέσει σε μεγάλο πλήθος κόσμου μα πάνω από όλα σε εμένα και το ψωνίζω αρκετά συχνά.
το κόκκινοιπιπέρι είναι ποιοιτικό blog.
o γευσιγνώστης στο πλάι δίνει ρέστα με το κειμενό του.
αν και μεθυσμένος ο σολωμός αξίζει και όχι μόνο μια συνταγή.
η σημερινή επιλογή σας είναι κάτι που με ενθουσίασε από το πρωί και δεν έχασα χρόνο πήγα ψώνισα μαγείρεψα -μοναδικό.
ο σολωμός σας είναι φανταστικός.
geusignosth eisai monadikos oso kai o solomos.
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΑΑΑ....Πρώτη φορά και έγινε θαυμάσιος.
eukairia gia mia dokimh
το αγαπημένο μου ψάρι,με έχετε κάνει να μη ξεκολάω από τη σελίδα καθημερινά.
Δημοσίευση σχολίου