ΥΛΙΚΑ
1 κόκκορας (περίπου 1.5kgr), τεμαχισμένος σε μερίδες
10-15 κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα (υπάρχουν και κατεψυγμένα, έτοιμα)
1 φλ. του τσαγιού κόκκινο κρασί
3-4 κουτ. της σούπας ξίδι balsamico
150gr καπνιστό χοιρινό, τεμαχισμένο σε κύβους
3/4 φλ. του τσαγιού λάδι
2 κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
4 γαρύφαλλα, ολόκληρα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καίμε το λάδι σε μια βαθειά κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια, και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τον κόκκορα. Όταν ροδίσει αρκετά, προσθέτουμε πάλι τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί και το balsamico. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1.5 ποτήρι του νερού, νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά, έως ότου να μαλακώσει (αν είναι χωριάτικος χρειάζεται περισσότερο χρόνο συνήθως). Προσέχουμε κατά την διάρκεια που βράζουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό στην κατσαρόλα.. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με την σάλτσα του.
Συνοδεύεται με μακαρονάδα ή πουρέ πατάτας.
6 μερίδες
550-600 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
τι κόκκορας θεέ μου σε ευχαριστώ κόκκινο πιπέρι
δε μπορώ να πω η σημερινή σας συνταγή μάλλον θα γίνει ανάρπαστη,αν τη δοκιμάσει κάποιος θα καταλάβει όπως εγώ...
είναι η μέρα τέτοια αύριο που μάλλον θα τα καταφέρουμε να φάμε ένα οικογενειακο γεύμα με την υπογραφή του κόκκινου πιπεριού.
ωραία τα κατάφερα και νοιώθω αρκετά περήφανη σας ευχαριστ'ω για τη βοήθεια
δεν ήξερα αλλά με κάνατε να μάθω πως γίνεται ο κόκκορας στιφάδο.α-π-ι-σ-τ-ε-φ-τ-ο-ς.
καλή η συνταγή σας έχετε καλές ιδέες πάντα
sovara teteios kokoras apo toyw ligous.
καλή η συνταγή αν και θέλει λίγο προσοχή γιατί έχει πολλά υλικά!
δεν είναι δύσκολη αλλά λίγο δυνατή σαν συνταγγή
itan etsi kai etsi oxi kai telio kaloutsiko
lito
aplo
tapinotiko
anosto poli ligo
Δημοσίευση σχολίου