ΥΛΙΚΑ
1kgr μοσχάρι (ποντίκι) τεμαχισμένο σε μικρές μερίδες
1 φλ. του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κυδώνια μεγάλα, καθαρισμένα και χονδροκομμένα σε φέτες
500gr concase (περασμένο από το blender)
1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλλας
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα καίμε το λάδικαι σε αυτό σωτάρουμε το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί για περίπου 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικα, εκτός από τα κυδώνια.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1.5 ώρα (αν χρειασθεί προσθέτουμε κατά την διάρκεια λίγο ακόμα ζεστό νερό). Έπειτά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κυδώνια και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για ακόμα 20 λεπτά (έως ότου μαλακώσουν τα κυδώνια). Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό.
5 μερίδες
480-500 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
20 σχόλια:
οι συνδιασμοί κρέατος με φρούτα είναι κααπλικτικοί.
oute fantazomouna pote oti ta ylika ayta tha borousan na desoyn toso polu.
μπράβο γευσιγνωστη ωραίο κείμενο με τη συνταγή να σπάει καρδίες στο σπίτι μου.
με έπεισες πιπέρι για να φτιάξω αυτή τη συνταγή αχχχ αγαπημένα μου κυδώνια.
foul tou assou to mosxaraki.....
είναι φανταστικό μου έρχεται να το βγάλω φωτογραφία και να σας το στείλω να δείτε τι είναι τέλειο φαγητό.
σε αυτή τη μεγάλη ποικιλία στις συνταγές που έχετε αυτή είναι από τις ωραιότατες.
160 έδρες και βάλε για ένα τέροιο φαγητό.
τι λουκούμι ήταν αυτό δε θα σας πω πολλά μη χάνετε χρόνο φτιάξτε το.
εύκολη συνταγή με πολλές επιλογές και το κυδωνάκια να του δίνουν κάτι ξεχωριστό.
kalooooooo
vevaia oses fores exete anarthsei syntages me mosxaraki tiw exo krathsei oles giati einai polu oraies
θαυμάσιο το μοσχαράκι αν και πρόσθεσα λίγα καρυκεύματα επιπλέον όμως δεν έμεινε μερίδα απότ τα παιδιά.
mia fora eipa na dokimasw periergh sundagh kai mou kahke de to vazw katw omws grhgora tha thn epanalabaw mou arese toso.
αχ δυσκολεύτικα,θα βρώ την άκρη!
ωραίο το μοσχαράκι αλλα και οι τηγανίτες ήταν όνειρο μπράβο γευσιγνώστη.
σίγουρα θα είναι από εδώ και πέρα το αγαπημένο μου φαγητό...
καλά τα κρεατικά αλλά χωρίς επιδόρπιο η τελειότητα απέχει αρκετά φίλοι μου.
Γειά σου Κοκκινο-Πιπερι ειμαι μια καινούργια φίλη σου!!!
kala de sas lew ti akrivws exei ginei sto trapezi mas prin apo ligo to mono pou tha sas pw den emeine merida.
Δημοσίευση σχολίου