ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι βιτάμ
2 αυγά ( τα χτυπάμε με αυγογδάρτη και κρατάμε το 1/4 του υλικού αυτού για επάλειψη στο τέλος)
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη( 200 γρ.)
1 βάζο ( 200 γρ.) μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο-καλύτερα να έχει η μαρμελάδα και ψιλοκομμένα κομμάτια του φρούτου που επιλέξατε
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι αλουμινένιο μιας χρήσεως στρογγυλό.
Χτυπάμε με μίξερ του βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και λιώσει η ζάχαρη ( να μην φαίνονται οι κόκκοι ζάχαρης στο μίγμα)
Χτυπάμε τα αυγά με αυγογδάρτη ή με μίξερ και τα προσθέτουμε στο μίγμα του βούτυρου και της ζάχαρης.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε το αλεύρι, όσο πάρει μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη-όχι χυλός!(μπορεί να χρειαστεί όλο το πακέτο με το αλεύρι)
Από τη ζύμη που φτιάξαμε αφαιρούμε ένα κομμάτι, όσο περίπου το 1/3 της και το κρατάμε στην άκρη.
Τα 2/3 της ζύμης τα απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι ανασηκώνοντας λίγη ζύμη στα τοιχώματα, όπως στη φωτογραφία και ρίχνουμε και τη μαρμελάδα απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
Με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης φτιάχνουμε μπαστουνάκια σαν μακαρόνια και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα εναλλάξ ώστε να γίνει το αποτέλεσμα της φωτογραφίας, σαν πλέγμα πάνω από το γλυκό.
Με το μίγμα αυγού που κρατήσαμε αρχικά αλοίφουμε τα μπαστουνάκια με ένα πινελάκι ζαχαροπλαστικής.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο, τους 200 °C για περίπου 40 λεπτά.( θα δείτε τη ζύμη της πάστας φλώρα να παίρνει ένα χρυσό χρώμα).
Διατηρείται εκτός ψυγείου σε αεροστεγή πιατέλα με σκέπαμα για 2-3 μέρες.Στη συνέχεια διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
10-15 μερίδες (κομμάτια)
250-280 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
10 σχόλια:
ένα φανταστικό γλυκάκι έχετε στη σημερινή σας ανάρτηση θα το φτιάξω.
θέλω να το φάω μόλις που το βλέπω......
είναι αδύνατον να μη δοκιμάσει κάποιος τη πάστα φλώρα της φωτογραφίας.
kaloooooooooo.....
με τις φωτογραφιες που βάζςρε κάνετε εύκολη τη παρασκευή του γλυκού να φαίνεται παιχνιδάκι
egine pio nosthmh h pasta flora apo th fotografia.
ωραιά γλυκά βάζει το κόκκινο πιπέρι η πάστα φλώρω ήταν όμως το γλυκό πουν μπορώ να πω πως θα το έφτιαχνα πριν καλά καλά διαβάσω τη συνταγή.
εύκολη η πάστα φλώρα με τόσο μεγάλη βοήθεια που δώσατε με τις ωραίες φωτογραφίες σας.
polu nosthmo apo th fotografia kai mono.
to gluko ayto leei polla
Δημοσίευση σχολίου