ΥΛΙΚΑ
4 πέστροφες (περίπου 1.5kgr συνολικά, καθαρισμένες - χωρίς το κόκκαλο)
3 κουτ. της σούπας βούτυρο
1/4 φλ. του τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
6 φλ. του τσαγιού μανιτάρια, τεμαχισμένα
1.5 φλ. του τσαγιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. του γλυκού αποξηραμένο)
4 κουτ. της σούπας χυμό από λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, τις 3 κουτ. βούτυρο και το λάδι. Σε αυτό προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά (έως ότου τα μανιτάρια πάρουν ένα καφετί χρώμα και εξατμιστούν όλα τα υγρά). Αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια “ραντίζουμε” το εσωτερικό των ψαριών με το λεμόνι και τα παραγεμίζουμε με το μίγμα μανιταριών που έχουμε ετοιμάσει.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολητική λαδόκολα ψησίματος και την βουτυρώνουμε. Έπειτα αλοίφουμε τα ψάρια εξωτερικά με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολα.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (έως ότου ψηθούν καλά τα ψάρια). Τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα γαρνίροντάς τα με φέτες λεμονιού.
5 μερίδες
550-570 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
8 σχόλια:
είναι εξαιρετική συνταγή και αρκετά light δε τι δοκίμασα ακόμα αλλά αύριο αλλά δεν έχω καμία αμφβολία για το αποτέλεσμα.
h pestrofa me gemish manitatiwn einai super...
htan toso nosthmh h pestrofa pou sas diavevaiwnw pws den exw ftiaxei kalyterh syntagh psarikwn
ωραία συνταγή για ένα από τα καθαρά ψάρια που έχουμε.
κόκκινο -πιπέρι πάλι έβαλες μια συνταγή αρκετά ποιότητική.
μακάρι να ήταν εύκολο να έβρισκα τη πέστροφα θα την έφτιαχνα αμέσως δύσκολα να βρεις ένα τέτοιο ψάρι εύκολα.
καλά τα μανιτάρια του δίνουν άλλη χάρη στη πέστροφα.
ωραίασυνταγή η σημερινή.
Δημοσίευση σχολίου