ΥΛΙΚΑ
1kgr ψάρι (σφυρίδα ή φαγγρί)
1 φλ. του τσαγιού λάδι
4-5 τομάτες τριμμένες στον τρίφτη (ή κομμένες σε κύβους)
1-2 τομάτες, τεμαχισμένες σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 κουτ της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα ψάρια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι, τις τριμμένες τομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κρασί, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και με αυτό το μίγμα περιχύνουμε το ψάρι. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το ψάρι με την φρυγανιά και τοποθετούμε πάνω του τις φέτες τομάτας και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και κατά διαστήματα περιχύνουμε το ψάρι με την σάλτσα που έχει το ταψί ώστε να μην στεγνώσει. Αν χρειασθεί, κατά το ψήσιμο προσθέτουμε λίγο κρασί ή νερό. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με την σάλτσα του.
4-5 μερίδες
480-520 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 σχόλια:
θαυμάσιο το ψάρι σίγουρα θα το φτίαξω και άλλες φορές.
οραία συνταγή
einai etoimo kai myrizei exeretika tha to apolausoume mou fainetai.
mou arese kai to eftiaxa einai kalutero apo oso leei h syntagh...
Από καβάλα με αγάπη κόκκινο πιπέρι σε παρακολουθούμε συχνα γιατί έχεις ένα μοναδικό τρόπο να γράφεις συνταγές.
οτι πρέπει για σήμερα είναι αυτή η συνταγή.
ταμαμ το ψάρι αλα σπετσιώτα.
Δημοσίευση σχολίου