tag:blogger.com,1999:blog-50293678272752374012024-03-19T09:34:52.883+02:00ΚΟΚΚΙΝΟ-ΠΙΠΕΡΙkokkinopiperi@gmail.comkokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.comBlogger153125tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-44535555222630859132010-04-13T17:42:00.001+03:002010-04-15T09:55:07.139+03:00ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣΥΛΙΚΑ1/2 κούπα ελαιόλαδο1.5– 2kgr κατσικάκι (ή αρνί) σπάλα, σε μερίδες1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο8 αγγινάρες, καθαρισμένες (κρατάμε την καρδιά) ή κατεψυγμένες2 πράσσα (μόνο το λευκό μέρος)3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένοαλάι, πιπέρι2 αυγά (προεραιτικά)χυμό από 2-3 λεμόνια (αναλόγως πόσο ξυνό το θέλουμε)ΕΚΤΕΛΕΣΗΚαίμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com12tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-6370876275729339202010-04-11T11:16:00.001+03:002010-04-15T09:54:28.097+03:00ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΥΛΙΚΑ4 σνίτσελ γαλοπούλαςαλάτι, πιπερι4 κουτ. της σούπας ελαιόδαλο (για επάλειψη)Για την γέμιση6-7 κ.σ ελαιόλαδο (ή 3 κ.σ βούτυρο)200γρ. κιμά μοσχαρίσιο1 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ξερό1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο1/4 της κούπας κονιάκ1 κ.σ κουκουνάρι1 κ.σ ψίχα καρύδι (χονδροκομμένο)1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό100 γρ. γραβιέρα κρήτης, κομμένη σε κυβάκια λίγο αλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μια κατσαρόλαkokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-22580413376430568902010-03-29T20:15:00.001+03:002010-03-29T20:15:56.265+03:00ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΥΛΙΚΑ5 αυγά3 βανίλιες1.5 kgr αλεύρι (υπάρχει στο super market ειδικό αλεύρι για τσουρέκια)ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλιξύσμα και χυμό από 1 /2 λεμόνι2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη250gr βούτυρο1/2 κουτ. του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο (θα το βρείτε στα super market ή στα καταστήματα μπαχαρικών)1/4 κουτ. του γλυκού μαστίχα χίου (την τοποθετούμε στην κατάξυζη για 30 λεπτά και έπειτα την τρίβουμε στο kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-57274527789560401962010-03-29T20:10:00.001+03:002010-03-29T20:11:46.542+03:00ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣΥΛΙΚΑ1φλ. του τσαγιού βούτυρο1.5 φλ. του τσαγιού ζάχαρη1kgr αλεύρι αλατίνη (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο)1/2 φλ. του τσαγιού γάλα30gr αμμωνία (1 φακελλάκι)6 βανίλιες5-6 αυγά3 κροκκους για να αλοίψουμε τα κουλουρακια3 κουτ. της σούπας γάλα εβαπορέΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπάμε στο mixer το βούτυρο με την ζάχαρη για 15 λεπτά. Στην συνέχεια λιώνουμε την αμμωνία στο γάλα. Ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου τιςkokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-57893714137411511582010-03-19T18:22:00.002+02:002010-03-19T18:25:40.420+02:00ΤΡΙΒΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥΥΛΙΚΑ500 γρ. βίδες (ή κοχυλάκια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)1/2 φλ. Ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1/3 φλ. ελαιόλαδο1 κονσέρβα τόνου σε νερό1 φλ. Μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα σε φετάκια1 φλ. Τριμμένη ντομάτα φρέσκια ( ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια)3 κουτ.σούπας πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρεδάκια3 κουτ.σούπας ψιλοκομμένες ελιές της αρεσκείας σαςλίγο θυμάρι kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-38559157259265646192010-03-07T23:07:00.001+02:002010-03-19T18:26:56.356+02:00ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑΥΛΙΚΑ1kgr καλαμάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)1 κρεμμύδι, σε ροδέλες2 πράσσα, τεμαχισμένα σε ροδέλες2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)3/4 φλ. του τσαγιού λάδι5 τομάτες (ψιλοκομένες)1/2 φλ. του τσαγιού λευκό κρασι 2-3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανόαλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα τεμαχίζουμε σε μεγάλες ροδέλες. Τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-8360538730174045632010-02-27T14:38:00.001+02:002010-02-27T14:41:35.560+02:00ΚΡΕΠΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣΥλικά ( για τις κρέπες)1 αυγό1 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φλ.γάλα1 πρέζα αλάτιΛίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο2 κουτ.σούπας λιωμένη μαργαρίνηΥλικά για τη γέμιση (1)200 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο (ψημένο ή βραστό)2 κουτ.σούπας πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρεδάκια100 γρ.τριμμένο κίτρινο τυρί 1 κουτ.σούπας μουστάρδα πικάντικη3 κουτ.σούπας μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φετούλες( τα έχουμε προηγούμενα σωτάρειkokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-23903885260487881522010-02-21T09:20:00.002+02:002010-02-21T09:22:47.460+02:00ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑΥΛΙΚΑ3 φλυτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο5 κουταλιές της σούπας πιπεριά Φλωρίνης (ψημένη & ξεφλουδισμένη) τουρσί3 κουταλιές της σούπας φρέσκο σέλινο1 μεγάλο καρότο 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι από λευκό κρασί Λίγο αλάτι1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδοΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το σέλινο και τα βάζουμε σε μια σαλατιέραΨιλοκόβουμε σε καρεδάκια τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στη σαλάτα μας. kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-49622326506726258152010-02-14T13:03:00.006+02:002010-02-27T14:49:53.487+02:00ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΥΛΙΚΑ500 gr κουβερτούρα (σπασμένη σε μικρά κομμάτια)150 gr βούτυρο1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις12 αυγά2 αμπούλες βανίλια σε σκόνη3/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρηΓλάσσο για επικάλυψη150 gr κουβερτούρα150 gr κρέμα γάλακτος50 gr βούτυρο1 κουτ. της σούπας μέλιΒάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την καίμε έως ότου φτάσει στους 80 βαθμούς (πριν το σημείο βρασμού). Τεμαχίζουμε την kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com22tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-4148209786530232852010-02-07T21:57:00.003+02:002010-02-07T22:21:33.555+02:00ΜΗΛΟΠΙΤΑΥΛΙΚΑΖύμη4 φλ του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις5 κουτ. του γλυκού baking powder1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη2 βανίλιες3/4 του φλ.βούτυρο από το ψυγείο1/3 του φλ.νερόχυμό από 1 λεμόνι1 αυγό και ένα κρόκκο επιπλέονΓέμιση8 Μήλα (στερκιν ή γκόλντεν)1/2 φλ. του τσαγιού χονδροκομένα καρύδια1 κουτ. του γλυκού κανέλλα1/4 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο κομμενο1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμενο3 kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com18tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-24931261871873567392010-01-31T22:11:00.002+02:002010-01-31T22:32:51.943+02:00Spring RollsΥΛΙΚΑ300gr. χοιρινό κιμά500gr. λάχανο ψιλοκομμένο1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο2 πράσα ψιλικομμένα100gr. τοματάκια φρέσκα1 κύβο λαχανικών100gr μαργαρίνη2-3 σταγόνες ταμπάσκο κόκκινο ή πράσινολίγη ζάχαρη1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο2 κουτ. της σούπας μαργαρίνηαλάτι, πιπέρι500gr. φύλλο κρούσταςΣως για τα spring Rolls1/4 της κούπας σως σόγιας1/4 της κούπας νερό2 κουτ. της σούπας corn flour2 kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-40232550840485071042010-01-27T19:49:00.000+02:002010-01-27T19:50:32.860+02:00ΣΕΦΤΑΛΙΕΣΥΛΙΚΑ500gr. κιμά χοιρινό500gr. κιμά μοσχαρίσιο1 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό1/4 φλ. του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη1 κ. σούπας δυόσμο1/2 κ. σούπας κανέλααλάτι, πιπέρι, ρίγανημπόλια αρνιούΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε τη μπόλια με κρύο νερό και ξίδι και την αφήνουμε σε χλιαρό νερό να μαλακώσει.Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά στο kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-4089965743031829012010-01-24T18:21:00.003+02:002010-01-25T20:12:46.224+02:00ΚΟΤΟΜΠΟΥΡΕΚΙΥΛΙΚΑ1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 kgr)1 κρεμμύδι 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά κίτρινη1 πιπεριά πράσινη2 καρότα1 κουτί μανιτάρια μεγάλομαϊντανό2 φλ. ρεγκάτο2 αυγά1 κρόκο αυγού2 φύλλα σφολιάτας1/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδοσουσάμιαλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε το κοτόπουλο 45-60 λεπτά (έως ότου μαλακώσει) με το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και στην συνέχεια το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.Έπειτα καίμε τοkokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com17tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-43232326467960575982010-01-21T22:51:00.005+02:002010-01-21T23:00:24.879+02:00ΔΥΣΠΕΨΙΕΣ, ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑ, ΠΟΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΚΑΟΥΡΕΣ?Προστατέψτε το στομάχι σας ακολουθώντας απλές, καθημερινές συμβουλέςΑποφύγετε την υπερκατανάλωση καφεϊνηςΟ καφές αυξάνει την έκκριση γαστρικών υγρών και επιδεινώνει την κατάσταση ότνα το στομάχι σας είναι άδειο.Αντίθετα μετά από ένα γεύμα, λόγω της έκκρισης αυτής μπορεί να είναι και χωνευτικός.Αν έχετε παρατηρήσει ότι ο καφές σας προκαλεί ενοχλήσεις, μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο υποκατάστατο kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com16tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-42522125969354679082010-01-17T19:21:00.007+02:002010-01-17T19:34:58.046+02:00ΚΙΣ ΛΩΡΕΝΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις½ φλιτζάνι μαργαρίνη½ κουτ.γλυκού αλάτι2-3 κουταλιές σούπας κρύο νερό1 κρόκος αυγούΓια τη γέμιση300 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή παρμεζάνα1 φλ.καφέ ελαιόλαδο1/2 φλιτζάνι γάλα3/4 φλ.κρέμα γάλακτος1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά , κομμένες σε καρεδάκια2 αυγά2 πράσσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες10 φέτες bacon κομμένες σε μικρά κομμάτια1 kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-49044423350629234482010-01-11T19:54:00.003+02:002010-01-11T19:59:46.564+02:00ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΗΛΟΥΥΛΙΚΑ2 φιλέτα ψαρονέφρι3 μήλα (ρενέδες)3 φύλλα δάφνης1 κρεμμύδι4 κουτ. της σούπας λάδι20 γραμ. βούτυρο150ml μηλόκρασοαλάτι, πιπέριλίγο μοσχοκάρυδοΕΚΤΕΛΕΣΗΒουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο ταψί και τοποθετούμε σε αυτό τα χοιρινά φιλέτα (αφού τα αλατοπιπερώσουμε), το κρεμμύδι ολόκληρο (καθαρισμένο), τα φύλλα της δάφνης και περιχύνουμε με 2 κουταλιές λάδι.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμέναkokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-41012501512504761772010-01-09T12:44:00.000+02:002010-01-09T12:45:08.438+02:00ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΥΛΙΚΑ250gr φύλλο κρούστας5 ασπράδια αυγού1/3 φλ. γάλα 450-500gr κασέρι, τεμαχισμένο σε μπαστουνάκια10 φέτες παστουρμά (τεμαχισμένο στο μήκος του τυριού)2-3 τομάτες (τεμαχισμένες σε λωρίδες)500gr κεφαλοτύρι, τριμμένο στην ψιλή πλευρά του τρίφτηλάδι αρκετό για το τηγάνισμαΕΚΤΕΛΕΣΗΚόβουμε το κάθε φύλλο σε 3 κομμάτια. Στην άκρη του κάθε κομματιού τοποθετούμε το κασέρι, την τομάτα και 1 κομμάτι kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-82569662053066062032010-01-06T11:03:00.002+02:002010-01-06T11:07:13.651+02:00ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣΥΛΙΚΑ 1200-1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες (τύπου τηγανιά)2 φλ.καφέ ελαιόλαδο2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο( ή πολτοποιημένο)1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί1-2 πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές κομμένες σε καρεδάκια1 φλ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες ( κονσέρβας ή φρέσκα)2-3 κουταλιές μουστάρδα δυνατή1 κουταλάκι σκόνη τζίντζερχυμό από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλιΤο ξύσμα από το λεμόνι που στήψαμε120kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-71766994628760026942009-12-31T08:58:00.003+02:002009-12-31T13:20:39.714+02:00ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΥΛΙΚΑ4 αυγά για τη ζύμη 1 αυγό για αλείψουμε το τσουρέκι2 βανίλιες700/800gr αλέυρι για τσουρέκι ή για όλες τις χρήσεις1/2 πορτοκάλι το ζωμό και το ξύσμα του1/2 λεμόνι το ζωμό και το ξύσμα του1 και 1/4 φλυντζάνι του τσαγιού ζάχαρη150gr βούτυρο λιωμένο, ζεστό αλλά όχι καυτό1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι τριμμένο στο multi με 3 κουταλίες ζάχαρη1/4 κουταλάκι μαστίχα, τριμμένη στο multi με 3 kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-55991570521450837022009-12-27T14:31:00.002+02:002009-12-27T14:33:14.620+02:00ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...!kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-12613029146114049232009-12-23T21:22:00.005+02:002009-12-24T10:08:51.173+02:00ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟΥΛΙΚΑ1kgr αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 κουτ. του γλυκού μαχλέπι, κοπανισμένο1/4 κουτ. του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη (αν την βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά γίνεται σκόνη πιο εύκολα)1/4 κουτ. του γλυκού γλυκάνισο (προαιρετικά)3-4 κουτ. της σούπας χονδροκομμένο καρύδι (προαιρετικά)4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο1 κουτ. του γλυκού αλάτι (κοφτό)Ζεστό νερό, όσο πάρει η ζύμη (όχι βραστό)kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-77137545869500802152009-12-22T21:21:00.004+02:002009-12-22T21:31:36.753+02:00ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣΥΛΙΚΑ750gr βούτυρο3 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη1.5kgr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 βανίλιες (σκόνη)1 κουτ. του γλυκού σόδα (μαγειρική)1 σφηνάκι ανθόνερο (κατά προτίμηση αγορασμένο από το φαρμακείο)2 κουτ. της σούπας χυμό από λεμόνι300gr αμύγδαλο ασπρισμένο, χονδροαλεσμένο και καβουρντισμένο στον φούρνο2kgr ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμαΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 2-3 λεπτά. Στη kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com14tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-31024137364361477012009-12-20T10:55:00.004+02:002009-12-20T11:19:40.081+02:00ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑΥΛΙΚΑ1lt σπορέλαιο400gr ζάχαρη άχνη300gr σιμιγδάλι ψιλόπερίπου 2kgr αλεύρι μαλακό (ή για όλες τις χρήσεις)125ml κονιάκ50ml ούζο2 κουτ. του γλυκού σκόνη κανέλλας (κοφτό)1 κουτ. του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο (κοφτό)3 βανίλιες (σκόνη, κοφτό)2 κουτ. του γλυκού σόδα (κοφτό)1 κουτ. του γλυκού αμμωνία (κοφτό)500ml χυμό από πορτοκάλιξύσμα από 1 πορτοκάλι (προεραιτικά)Για το σιρόπι600gr ζάχαρη300-350gr kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com12tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-18255003859802722842009-12-17T23:14:00.001+02:002009-12-17T23:14:46.149+02:00ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑΥΛΙΚΑ1 γαλλική σαλάτα (χονδροκομμένη)μερικά φύλλα μαρούλι (χονδροκομμένα)μερικά φύλλα ρόκας (χονδροκομμένα)λίγο άνηθο, ψιλοκομμένολίγα φύλλα δυόσμου1/2 κυδώνι (καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους και περασμένο με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσει)10 κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα, κομμένα στην μέση)καρπούς από 1 ρόδιαλάτι Για την σως1 σφηνάκι χυμό από πορτοκάλι3 κουτ. της σούπας χυμό από λεμόνι1 κουτkokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5029367827275237401.post-91912863770674309602009-12-15T19:14:00.009+02:002010-01-31T22:45:05.662+02:00ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ;Η σοκολάτα θεωρείται ο πιο αγαπημένος γλυκός πειρασμός για μικρόυς και μεγάλους. Μας τονώνει, μας ανεβάζει τη διάθεση, μας συντροφεύει στις δύσκολες στιγμές μας... ! Πόσο αμαρτωλός πειραμός είναι?Είναι, όντως, απαγορευτική η κατανάλωσή της για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή ή ένα υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής; Η ιστορία της σοκολάτας Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινά από το 600 kokkinopiperihttp://www.blogger.com/profile/14269500639429195002noreply@blogger.com2